Leraren

Dave Meiland (2de dan)

Na een judoverleden ben ik in 2005 begonnen met Aikido. Gegrepen door de ronde, soepele bewegingen en variëteit in technieken geniet ik nog altijd van deze mooie krijgskunst. In 2013 heb ik mijn 2e Dan graad behaald.

Twaalf jaar geleden ben ik lessen gaan geven. Hier beleef ik tot nu toe veel plezier aan om de leerlingen van Aikido Kennemerland  hun fysieke – , mentale ontwikkeling en weerbaarheid te zien toenemen.

Onno Bekkers (3de dan)

Peter Stol (2de dan)

Is gegrepen door Aikido bij Paul Köster in 2004 na een blessure met Judo. Aikido vormde een rijke verdieping en ik leer nog steeds. Aan het werken aan een goede basis, ontspannen houding en verbinding heeft ook invloed op je persoon buiten de mat.

Ontspanning door inspanning houd je soepel en gezond!

Dave Tromp (2de dan)

Ik beoefen al mijn hele leven Budo. Als kleine jongen van 4 jaar oud ben ik ooit begonnen met Judo en ik heb mijn zwarte band in Judo behaald toen ik 17 jaar oud was. Een aantal jaren daarna ben ik overgestapt op Aikido en ik beoefen het nog altijd met veel plezier. Inmiddels heb ik mijn 2e dan graad in Aikido behaald.

Begin 2019 ben ik jeugd-lessen Aikido gaan geven. Ik ben dit gaan doen, omdat ik graag iets terug wil doen voor de Aikido-gemeenschap. Ook geloof ik dat Aikido zeer goed is voor de lichamelijke en mentale ontwikkeling van ieder mens, maar zeker voor kinderen. Verder beleef ik veel plezier aan het lesgeven en biedt het mij de kans me te ontwikkelen als mens, leraar en aikidoka.

Paul Köster, 14 mei 2021 op 64 jarige leeftijd overleden. Onze Sensei en vriend, de meest positieve man, die we kennen en een inspiratie voor velen.

Ik heb intens van het leven genoten.
Een fijn leven waarin jullie ieder een bijzondere rol hebben gespeeld. Graag was ik met jullie doorgegaan. Helaas, dit afscheid is definitief. Dag allemaal, een lieve groet.

Paul