Witte band
Category

Start Aikido Jeugdlessen Uitgeest

Vrijdag 13 mei is het zo ver. De Aikido jeugdlessen gaan dan officieel van start in Uitgeest.

Praktische informatie

Hieronder proberen we zoveel mogelijk praktische vragen te beantwoorden die je kan hebben m.b.t. de lessen.

Leeftijd

Jeugd lessen Aikido zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Oudere jeugd kan mee trainen met de reguliere volwassenen groep.

Lestijden en locatie

De jeugd lessen zijn op vrijdag avond van19u00 tot 20u00 in sporthal de Meet. Om 19u30 beginnen ook de volwassen met hun training. We trainen dan naast elkaar. Soms leidt dit een beetje af, maar meestal is het ook inspirerend en motiverend.

Contributie

De contributie bedraagt 21 euro per maand p.p.. Je kunt ook per kwartaal of per jaar betalen. De contributie kun je over maken op het volgende bankrekening nummer:

Stichting Aikido Kennemerland
NL 51 ABNA 0107 9156 34

Als omschrijving geef je op:

  • naam jeugdlid
  • periode: maand / kwartaal / jaar

Inschrijven

Als je nog niet bent ingeschreven, dan kan je dat hier online doen, of vraag aan de leraar een inschrijfformulier.

Voor de meest recente informatie over lestijden, contributie en inschrijven ga je naar deze pagina.

Kleding en hygiëne

De eerste paar lessen kan je mee trainen in comfortabele sportkleding. Het liefst doe je dat in een lange (jogging) broek en een T-shirt. Daarna is het de bedoeling dat je een Aikidopak draagt. Een Aikidopak is hetzelfde als een judopak. Je kan ook trainen in een karatepak, maar een judopak is steviger en daarom meer geschikt.

Schoenen heb je niet nodig, want we trainen op blote voeten. Wel is het fijn om slippers aan te hebben als je buiten de mat loopt.

Bij Aikido raken we elkaar aan en komen we vaak dicht bij elkaar. We trainen op blote voeten. Zorg dus voor schone handen en voeten. Ook belangrijk is het dat jouw nagels van handen en voeten kort geknipt zijn om zo te voorkomen dat je een ander per ongeluk kan bezeren met je nagels.

Ringen, oorbellen, kettingen etc. mag je niet dragen tijdens de les. Ook kauwen we geen kauwgum. Als je lang haar hebt, draag het dan in een staart of een vlecht.

Regels

Voor de volwassen lessen hanteren wij de dojo-etiquette zoals deze hier beschreven staat. Voor de jeugd gaan we hier wat lichter mee om, maar we proberen wel zoveel mogelijk de etiquette te volgen en aan te leren aan de jeugd. In het kort gaat het om:

respect voor elkaar en plezier in het trainen

Contact ouders / verzorgers met leraren

Voor aanvang van de jeugdles is de meest geschikte tijd om iets te vragen aan de leraren.

Er is een whatsapp groep, waar wij praktische / algemene informatie zullen delen over de jeugdlessen. Ook houden wij u op de hoogte via de email. U kunt hier uw telefoonnummer en emailadres opgeven waarop wij contact met u kunnen onderhouden.

Tot in de dojo!

Richard, Victor en Dave